Voetbal: Club wint ruim tegen KVK

Club Brugge heeft met 1-4 gewonnen op het veld van KV Kortrijk. Roeselare ging thuis zwaar de boot in tegen AA Gent, 0-4 werd het. Zulte Waregem kon niet verrassen op Anderlecht. Het verloor met 2-1.

KV Kortrijk – Club Brugge 1-4

Club Brugge kwam na 10 minuten al op voorsprong door een vrije trap van Dirar. Perisic scoorde net voor het halfuur de 0-2. Een schitterend doelpunt na een fraaie voorzet van Kouemaha. Maar Kortrijk reageerde snel. Benteke met de aansluitingstreffer en de ruststand. Club speelde een sterke wedstrijd en een uitstekende Kouemaha zorgde voor 1-3. Geraerts velde het uiteindelijke verdict.

Roeselare – AA Gent 0-4

Roeselare verloor dus weer zwaar. De 0-4 stond al bij de rust op het bord. Elimane Coulibaly, ex-KV Kortrijk, was de man van de avond met een zuivere hattrick. Stef Wils had daarvoor gezorgd voor 0-1. De thuisploeg speelde bijzonder zwak en was nooit bij machte om Gent ook maar iets in de weg te leggen. Roeselare zakt door de zware nederlaag opnieuw naar de laatste plaats.

Anderlecht – Zulte Waregem 2-1

Zulte Waregem kon in de eerste helft enkele keren voor dreiging zorgen, maar het was De Sutter die Anderlecht op rozen zette. Hij scoorde 2 keer. Berrier zorgde na 10 minuten in de tweede helft voor een fraaie aansluitingstreffer. Verder kwam Zulte Waregem niet meer. Het was integendeel Anderlecht dat nog dicht bij de 3-1 kwam, maar het bleef dus bij die 2-1.