Voetbal- Club wint in Genk

Club Brugge heeft zijn misstap van donderdag rechtgezet door met 0-2 te gaan winnen in Racing Genk. Bacca en Gudjohnsen scoorden de Brugse goals.

De Colombiaanse topschutter van blauw-zwart Carlos Bacca maakte halfweg de eerste helft de openingstreffer. Na een knappe collectieve aanval draaide hij het leer vanaf de 16 meter mooi voorbij Köteles. Bacca kreeg daarna nog een pak kansen maar verzuimde het af te maken. Voor de thuisploeg kwamen Vossen, die fit was geraakt, en invaller Plet dicht bij een goal.

In de slotfase verdubbelde Eidur Gudjohnsen de Brugse voorsprong. Van dichtbij scoorde hij de 0-2. Club stond toen al tien minuten met een man minder na een tweede gele kaart voor Laurens De Bock.

In het klassement blijft Racing Genk vierde naast Standard, met 4 punten minder dan leider Anderlecht. Club Brugge is vijfde, op een punt van Genk.