Voetbal – Club vernederd in eigen huis door Gent

Club ging met de billen bloot tegen AA Gent, en verloor met 1-4. Het streekduel tussen Zulte Waregem en SV Roeselare eindigde op een scoreloos gelijkspel, voornamelijk de verdienste van thuisdoelman Sammy Bossut. Cercle Brugge verloor opnieuw na een goede wedstrijd, en ook Kortrijk kon de bal niet tussen de palen krijgen.

Club Brugge – AA Gent 1-4

Na 2 minuten kwam Gent al op voorsprong. De Brugse verdediging kreeg de bal niet weg, en Maric trapte prachtig binnen. Nog voor het kwartier was alles te herdoen, toen Akpala een vrije trap van Vagras binnenfrommelde. Gent bleef goed voetballen. Smolders lepelde de bal tot bij Ljubijankic, die makkelijk Evens afschudde en binnenschoot. Club probeerde terug te vechten, maar kreeg een uppercut van Gent, opnieuw via Ljubijankic. En nog was de kelk niet geledigd. ruiz trok de bal over Geraerts, en trapte heerlijk de 1-4 binnen. Een waanzinnige ruststand. In een overbodige tweede helft kon Club geen vuist meer maken. Twee minuten voor tijd kreeg Dahmane een lichte strafschop. Sonck trapte binnen, maar moest dat opnieuw doen. De tweede keer kon Jorgacevic redding brengen. Een pak supporters waren toen al naar huis, deze nieuwe vernedering was voor hen te veel.

Zulte Waregem – SV Roeselare 0-0

De thuisploeg kwam niet helemaal wakker aan de aftrap, maar Roeselare kon daar niet echt van profiteren. Dissa kon een blunder van Buysse niet afstraffen, en Bossut moest een tweede keer tussenkomen op een schot van MacDonald. Daarna probeerde de Roeselaarse spits het met een lobballetjes over de Waregemse keeper, maar Buysse keerde nog net voor de lijn. De thuisploeg kon daar enkel een schot van Van Nieuwenhuyze en een kopbal van Matton tegenover plaatsen.

In de tweede helft moest Buysse nog eens de meubelen redden, opnieuw na een poging van MacDonald. Tanghe plaatste een vrije trap net naast. Een onzichtbare Berrier pakte toch eens uit met een goede pass op Nfor, maar ook die kon het doel niet vinden. Niemand trouwens, een 0-0 gelijkspel was een wat flauwe weergave van het spel, maar de uitslag op zich was wel correct.

Moeskroen – KV Kortrijk 1-0

KV Kortrijk begon zonder schroom aan misschien wel de laatste competitiewedstrijd van Moeskroen. Het aanvalsduo Barbosa-Betremieux toonde zich gevaarlijk, maar Volders gaf geen krimp. Assou-Ekotto verschalkte wel bijna zijn eigen doelman. In de slotminuut was Moeskroen dicht bij een doelpunt, maar Mollez redde knap op Vandooren, en Ouali schoot de afvallende bal in het zijnet.

De tweede helft werd bepaald door het tweede gele karton voor De Ly, en door handspel van Barbosa. Daar was nogal wat discussie over, maar Burie legde de bal hoedanook op de stip. El Araichi schoot rechtdoor binnen. Mollez hield zijn ploeg overeind, toen hij prachtig in de voeten van Lepoint dook. Het bleef bij 1-0, meteen de eerste zege van Moeskroen in de terugronde, in misschien wel zijn laatste wedstrijd.

FC Dender – Cercle Brugge 1-0

Cercle speelde met dezelfde ploeg als in de derby, en begon zo ongeveer even snedig. Maar ook nu wou scoren niet lukken, niet door Stijn De Smet, en niet door Iachtchouk. Buffel speelde de Oost-Vlaamse verdediging op een hoopje, maar schoot dan over. Dender was gevaarlijk via een één-twee tussen Sanchez en Smajic, maar ook deze kans ging over. Een genietbare eerste helft verzandde in een mateloos vervelende tweede. In de slotfase stuurde Iachtchouk Nyoni nog eens weg, maar zijn schot was niet gekadreerd. De ingevallen Sylla toonde daarna zijn meerwaarde voor de ploeg. Eerst kon Verbist nog redding brengen, maar toen Nyoni onder een diepe bal doorging, en Viane Sylla liet lopen, kon hij toch Verbist omzeilen.

Opnieuw verlies dus voor Cercle, dat steeds verder wegzakt. Na de wedstrijd gaf Glen De Boeck toe dat hij met Racing Genk aan tafel had gezeten, maar dat er nog geen verdere afspraken waren gemaakt. Voorzitter Schotte ontkende wel dat hij de Limburgers toestemming had gegeven om met De Boeck te praten, iets wat Jos Vaessen had beweerd in de zaterdagkrant.