Voetbal – Club verliest op Standard

Redactie KW

Standard geeft zich nog niet gewonnen in de titelstrijd. De Rouches klopten thuis op de zevende speeldag in play-off I Club Brugge met 1-0 en worden alleen tweede, op drie punten van leider Racing Genk. Club blijft vierde met 34 punten en ziet Gent, dat eerder zaterdag 2-2 gelijk speelde tegen Lokeren, naderen tot op 1 punt.

Standard legde meteen een hoog tempo op dat Club amper kon
bijbenen. Geert De Vlieger, die de met klierkoorts uitgeschakelde Coosemans tot het einde van het seizoen vervangt, moest meteen aan de bak op doelpogingen van Leye en Pocognoli. De logische 1-0 kwam er net na het halfuur met een beauty van Axel Witsel. De Rode Duivel haalde van op zowat 18 meter uit en liet de Club-doelman met een gekruist schot kansloos. Club kon enkel dreigen via Perisic, maar Bolat lag in de weg. Na rust nam Standard wat gas terug, zonder evenwel de controle te verliezen. Club drong nog aan in het slotkwartier, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen.

In de stand schudden de Luikenaars Anderlecht van zich af en worden
alleen tweede met 44 punten. Genk, dat Paars-Wit vrijdag met 1-0
versloeg, blijft leider in PO I met 47 punten. Club Brugge (34 punten)
wacht nog een felle strijd met AA Gent (33) om plaats vier, die recht geeft op een dubbel duel met de winnaar van de finale van play-off II, tussen Cercle en Westerlo, om het laatste Europees ticket.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier