Voetbal – Club start overtuigend

Club Brugge heeft zondagavond de slotwedstrijd van de eerste speeldag in de Jupiler Pro League gewonnen. Aan de rust stond het in het Jan Breydelstadion nog 0-0, maar in de tweede helft trof de thuisploeg vijf keer raak. Westerlo moest na twintig minuten in de tweede speelhelft wel verder met tien man.

Blauw-zwart is grondig hertimmerd in vergelijking met vorig seizoen, maar bleef in de eerste helft onder de verwachtingen van het talrijk opgekomen thuispubliek. Club controleerde wel, maar meer dan
enkele hoekschoppen leverde dat niet op. Westerlo stak één keer de neus aan het venster via Brüls.
De thuisploeg kwam vijf minuten na de pauze met een gelukje dan
toch op voorsprong. Van Hout reageerde te nonchalant op een verre bal
van Donk en onder druk van een fel opzittende Vleminckx werkte
Corstjens de bal in eigen doel. Club ging meer dreigen en vijf minuten
later kwam Refaelov net te kort voor de 2-0. Die kwam er toch na
balverlies van De Petter. Refaelov kon zelf afwerken maar koos voor een assist, die andere nieuwkomer Vazquez werkte de bal in doel.
De Westelse boeken mochten helemaal toe na een tweede geel voor
Vanaudenaerde, ex-Club. Club dikte tegen tien man nog aan via Odjidja, na een knappe aanval, Meunier en centrale verdediger Donk.