Voetbal – Club redt hachje Mathijssen

Cercle Brugge is uitstekend begonnen aan het nieuwe jaar. Het won voor de eerste keer in 24 jaar in Anderlecht. Oleg Iatchouk velde het verdict met twee doelpunten. stadsgenoot Club redde het hachje van zijn trainer door met 3-0 te winnen van KV Mechelen.

Anderlecht – Cercle Brugge 1-2

Cercle scoorde bij zijn eerste aanval. Iatchouk nam heerlijk aan, en schoot onhoudbaar binnen. Daarnaast moest het wel zijn meerdere erkennen in de thuisploeg, die de volledige eerste helft domineerde. Gillet bracht Anderlecht verdiend gelijk.

In de tweede helft herstelde Cercle het evenwicht. Toen Schollen een hard schot van De Smet niet onder controle kon houden, duwde Iatchouk zijn tweede van de avond binnen. In de slotfase hielden de bezoekers keurig stand. Het was de eerste keer in 24 jaar dat Cercle nog eens had kunnen winnen in Anderlecht.

Club Brugge – KV Mechelen 3-0

De wedstrijd van de laatste kans voor Clubtrainer Jacky Mathijssen is er een geworden om lang te onthouden. Mathijssen bracht zowel Kruska als Odjidja in de ploeg. De Duitser lag aan de basis van de eerste belangrijke gebeurtenis. Een elleboog in zijn gezicht bezorgde Mununga de rode kaart. Vargas opende daarna de score, na een goede voorzet van Klukowski. Na een fout op Capon trapte die zelf de strafschop, maar Biebauw verhinderde de 2-0.

In de tweede helft kreeg Club een tweede strafschop toen Dirar een voorzet op de handen van Chen schoot. Vargas mikte echter op de lat. Club domineerde, maar bleef met de kansen morsen tot Alcaraz van dichtbij binnenschoot na een corner. In de slotfase sloot scheidsrechter Breda nog Vrancken en Biset uit, en bracht Simaeys de eindstand op 3-0.

KV Kortrijk – SV Roeselare 2-1

Dennis Van Wijk dropte vijf nieuwelingen in zijn team, maar kwam na een kwartier op achterstand. Belhocine krulde een vrije trap voorbij Sierens. In de toegevoegde tijd verzilverde Kums nog een starfschop na een fout op Ibou. Tien minuten in de tweede helft kwam er weer hoop in de Roeselaarse harten. McDonald strafte een misverstand in de Kortrijkse verdediging af. Roeselare drukte Kortrijk daarna tegen het eigen doel, maar kon te weinig kansen scheppen.

Lokeren – Zulte Waregem 2-1

Leye kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar het was topschutter Maazou die de score opende. Lokeren was de beste ploeg, maar moest voortdurend op zijn hoede zijn voor Leye. In de tweede helft miste Overmeire de kans op de 2-0, en dat brak Lokeren zuur op, want Leye kon dan eindelijk toch eens scoren. Zulte Waregem ging op zoek naar de overwinning, maar liep op een dodelijke counter. Golan zette Maazou op weg naar de winning-goal, zijn dertiende van het seizoen.