Voetbal: Club neemt de draad weer op

Club Brugge pakte een moeizame 1-0 overwinning tegen Charleroi. Cercle verloor met 3-1 in het Ottenstadion. Roeselare had geen kans tegen een sterk Germinal Beerschot. 3-0 was de eindstand op het Kiel. Vrijdagavond al was leider Anderlecht met 1-0 te sterk voor KV Kortrijk.

Club Brugge – Charleroi 1-0

Na twee verliesbeurten op rij heeft Club Brugge weer aangeknoopt met een zege. In het begin van de wedstrijd had Charleroi een aantal kansen, maar na 25 minuten al liet Cordaro de Zebra’s in de steek. Na een slag in het gezicht van Hoefkens kreeg Cordaro rood, Club nog meer dan een uur tegen 10 man. Net voor de rust had Akpala de 1-0 aan de voet, maar de Nigeriaan besloot naast.

Met Dirar en Kouemaha in de ploeg ging het wat beter voor Club, maar toch bleef het wachten op een doelpunt. Dahmane, de derde invaller kopte op Chabbert, Kouemaha scoorde in de herneming. Tien minuten voor tijd ging Club dan toch nog met de zege lopen.

AA Gent – Cercle Brugge 3-1

Na ruim een kwartier mocht doelman Coppens zich voor de eerste keer omdraaien. Kelhar beging een fout in de 16, Maric zette de penalty om en 1-0. Een leuke avond werd het niet voor de Cercle-doelman, want enkele minuten later ging een schot van Rosales via de vuisten van Coppens in doel. Na 5 minuten in de tweede helft herleefde de hoop in de groen-zwarte rangen. Jachtsjoek kon vanuit een scherpe hoek de aansluitingstreffer scoren. Maar meer zat er niet in voor Cercle. In de slotfase zorgde de debuterende Bernd Thijs voor de 3-1.

Germinal Beerschot – Roeselare 3-0

Net na de aftrap stond het al 1-0 voor de thuisploeg. Uitgerekend MacDonald schoot tegen z’n ex-ploeg een voorzet van Dosunmu hoog in doel. Roeselare kon sporadisch eens tegenprikken, maar de 2-0 viel aan de overkant. MacDonald was nu de aangever, Haroun de doelpuntenmaker. In een flauwe tweede helft was het wachten tot in blessuretijd voor de derde treffer van de thuisploeg. Alweer Haroun bezegelde het lot van een onmondig Roeselare.

Anderlecht – KV Kortrijk 1-0

Bij de rust stond de eindstand al op het bord, een kopbaldoelpunt van Juhasz net voorbij het kwartier. Vooral Verbauwhede viel op bij Kortrijk, tot twee maal toe hield hij Lukaku van een doelpunt. Na de rust probeerde Kortrijk wel iets terug te doen, maar scoren lukte niet meer.