Voetbal: Club lijdt pijnlijke nederlaag tegen Lokeren

© BELGA
Redactie KW

Het gaat van kwaad naar erger voor Club Brugge. Blauw-zwart verloor thuis met 2-3 van Sporting Lokeren, amper een week na de 4-1 pandoering bij OH Leuven.

De laatste zege van Club is alweer van 23 september geleden, toen het de Brugse derby won. 2 op 12 is de schamele balans de jongste weken.

Donk en Tchite waren er weer bij na blessures, maar het was Lokeren dat het gevaarlijkst was in de openingsfase. Patosi trapte op Jorgacevic, Harbaoui tikte de 0-1 binnen. Club had nog niks getoond, maar scoorde wel meteen tegen via Tchite. Lokeren bleef komen, en De Pauw kon tussen drie verdedigers in de 1-2 binnenwerken.

Club probeerde de bakens te verzetten na de rust, maar het was opnieuw Lokeren dat toesloeg. Na een een-tweetje met Harbaoui schoot Patosi zijn tweede van de avond binnen. Club was nu eindelijk wakker, Tchite maakte uit een vrije trap de aansluitingstreffer, maar zag de gelijkmaker afgekeurd, omdat de bal eerder al over de lijn was geweest. De beste kansen waren in de slotfase nog voor Lokeren, maar Harbaoui liet ze liggen. Toch ging Lokeren dus met de drie punten lopen.

In de stand staan vier ploegen met 22 punten op de eerste plaats. Zulte Waregem is de fiere leider, voor Club Brugge, Anderlecht en Racing Genk.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier