Voetbal – Club laat punten liggen tegen Dender

Club Brugge kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Dender. KV Kortrijk was kansloos op Sclessin, en verloor met 2-0 van Standard.

Club Brugge – FC Dender 1-1

De verwachtingen waren hooggespannen voor de eerste thuiswedstrijd van Club dit seizoen, maar na 10 minuten stond blauw-zwart al op achterstand. Stijnen ging onder een voorzet door, en De Petter stond op de juiste plaats. Club domineerde wel, maar creëerde te weinig gevaar, ondanks de technische hoogstandjes van Dirar en Vargas. Akpala kopte op de paal.

In de tweede helft bleef Club komen, maar pas tien minuten voor tijd kon Simaeys nog een punt uit de brand slepen. “Tja, dit was niet goed, maar gelukkig wordt het donderdag in Bern een compleet andere wedstrijd,” zei Wesley Sonck achteraf.

Standard – KV Kortrijk 2-0

Standard was oppermachtig in de strijd tussen de roodwitten. Toch plooide Kortrijkse defensie pas in de slotfase van de eerste helft. Jovanovic bracht voor, De Camargo frommelde de bal binnen.

Ook in de tweede helft kreeg Standard de meeste kansen, maar Mollez hield de stand lange tijd op 1-0. Alleen op een inzenden van Mbokani was hij nog machteloos.