Voetbal – Club krijgt pak slaag van Standard

Standard heeft Club Brugge een flink pak rammel verkocht. De landskampioen ging met 1-4 winnen in Jan Breydel.

De topper van de zestiende speeldag begon potig, met liefst vijf gele kaarten in de eerste helft. Toch werd er aardig gevoetbald, met kansen aan beide zijden. Na dik een half uur kwamen de bezoekers op voorsprong. Steven Defour versloeg Stijn Stijnen met een geweldig schot onder de lat. Vijf minuten later werd de voorsprong al verdubbeld. Een goede actie tussen Mbokani en Dalmat werd door De Camarago binnengekopt. Nog voor de rust werd de wedstrijd beslist door een vrije trap van Jovanovic.

In de tweede helft ging Standardtrainer Bölöni met een blauw-zwarte sjaal om tussen de Brugse supporters zitten. Brugge kreeg het veldoverwicht, maar kon daar veel te weinig mee aanvangen tegen een scherp verdedigend Standard. Tot frustratie van jancky Mathijssen die naar de tribune werd verwezen wegens aanhoudend protest, o.a. voor een strafschopfout op Capon. De Luikenaars bleven trouwens loeren op een vierde doelpunt, en toen De Camarago een kwartier voor tijd alleen voor Stijnen opdook, moest die wel naar de noodrem grijpen. Het rood van Nzolo was terecht uiteraard.

Het lijden van Club was daarmee nog niet ten einde. Drie minuten later kopte Mbokani een vrije trap van Defour voorbij De Vlieger. De 0-4 afstraffing werd nog een beetje gemilderd door het doelpunt van Clement, maar zal nog lang blijven nazinderen in Brugge.