Voetbal – Club is Europees uitgeschakeld

Redactie KW

Club Brugge heeft donderdagavond op de vijfde speeldag in groep D van de Europa League 1-1 gelijkgespeeld op het veld van het Griekse PAOK Saloniki. Door de puntendeling blijven de Bruggelingen op de laatste plaats in groep D met amper 3 punten uit 5 wedstrijden en zijn ze Europees uitgeschakeld.

Adrie Koster besloot om een B-elftal de Griekse wei in te sturen en liet onder andere Dirar, Odjidja en Hoefkens op de bank beginnen. Junior Diaz (geblesseerd) en Vargas (geschorst) waren er eveneens niet bij.

Het ‘tweede elftal’ van Club was in de eerste helft nergens, maar
toch kwam het openingsdoelpunt van PAOK na 25 minuten ietwat uit de lucht gevallen. De bedrijvige Vieirinha haalde van op 25 meter verschroeiend uit, Stijnen verkeek zich en de 1-0 hing meteen tegen de Griekse netten. Na het openingsdoelpunt slaagden de Bruggelingen er niet in om een halve kans te creëren tegen de nummer vijf uit de Griekse competitie.


Na de koffiepauze slaagde Blauw-zwart er toch in om enkele kansen af te dwingen, maar echt hete standjes leverde dat voor het doel van Kresic niet op. Koster bracht nog Dalmat, Odjidja en Dirar in de ploeg en in de allerlaatste minuut leverde dat nog de gelijkmaker van Scepovic op.

In de andere wedstrijd in groep D versloeg Villarreal in El Madrigal Dinamo Zagreb met 3-0. Villareal leidt nu met 9 punten, Dinamo is
derde met 7 punten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier