Voetbal – Club in volle crisis

Club Brugge heeft donderdagavond op de vierde speeldag in de Europa League met 0-2 verloren tegen het Kroatische Dinamo Zagreb.

Na een zwakke eerste helft stond het nog 0-0, maar in de
tweede helft legde Dinamo alle zwakheden van dit Club bloot en trokken ze met de verdiende drie punten terug naar Kroatië. Club heeft na vier wedstrijden in groep D amper twee punten en kan bijna een kruis maken over de zestiende finales. PAOK won verrassend tegen Villarreal (1-0) en deelt de leiding met Dinamo. Beide clubs hebben zeven punten, Villarreal moet het met eentje minder doen.

Club Brugge moest na de teleurstellende twee op negen absoluut winnen, maar dat was er in de eerste helft niet aan te merken.
Blauw-zwart miste door de afwezigheid van Vargas, Odjidja en Dirar heel wat creativiteit op het middenveld en dat vertaalde zich in het geleverde spel. Club speelde zielloos en op een eerste echte kans was het 23 minuten wachten. Geraerts, de gevaarlijkste man aan Brugse zijde, trapte een heerlijke vrije trap van Junior Diaz echter in het zijnet.

Dinamo Zagreb stelde daar weinig tegenover. De Kroaten waren duidelijk voor een punt naar Jan Breydel afgezakt en beperkten zich dan ook tot het loeren op de counter.

Na de rust kreeg Club wat het verdiende. Na 55 minuten mocht de
Braziliaan Sammir door de Brugse verdediging wandelen en de 0-1 voorbij een kansloze De Vlieger trappen. Amper vier minuten later zette Igor Biscan de 0-2 eindcijfers op het bord.