Voetbal – Club houdt titelstrijd spannend

Redactie KW

Club Brugge heeft 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Anderlecht.

Anderlecht begon het best aan de topper, en dat vertaalde zich in een goede kans voor Mbokani. Club nam daarna het overwicht over, maar verzuimde dat in doelpunten om te zetten. Het had de hulp van Odoi nodig om op voorsprong te komen. De verdediger van Anderlecht scoorde tegen zijn eigen ploeg in een duel met Bacca. Tot overmaat van ramp kreeg Odoi even later ook nog rood. Nog voor de rust liet Lestienne na om Anderlecht helemaal uit te tellen, toen hij een assist van Bacca verknalde.

Dat brak Club zuur op, want wie anders dan Mbokani bracht de bordjes weer in evenwicht. Op een corner buffelde hij de bal binnen. Anderlecht was herboren uit de kleedkamer gekomen, want er kwamen nog kansen voor Mbokani en Desutter. Het leek wel alsof Club met zijn tienen speelde, en niet Anderlecht. Ook Bruno kwam nog dicht bij een doelpunt, en het zag er helemaal bekaaid uit voor Club, toen De Bock met een tweede gele kaart ook van het terrein moest.

In de slotfase bleef het bibberen langs beide kanten, maar het bleef bij het 1-1 gelijkspel. Anderlecht blijft na speeldag 3 aan de leiding met 36 punten , een meer dan RC Genk en twee meer dan Zulte Waregem. Club is vijfde met 31 punten.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier