Voetbal – Club heeft geen moeite met Partizan

In zijn derde wedstrijd in de Europe League heeft Club Brugge verdiend gewonnen van Partizan Belgrado. Ivan Perisic scoorde 2 keer, als was het tweede een eigendoelpunt van de Serven.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Club. Geraerts gooide een bal naar de tweede paal, en daar wipte Perisic hoger dan zijn verdediger, 1-0 na amper drie minuten. Een gretig Club bracht verzorgd voetbal, al kwam de volgende kans er door de inzet van Akpala, die bleef doorjagen op een hoge bal en zo Krstajic en Radosavljevic in verlegenheid bracht. De bal belandde op het dak van het doel.

Regisseur Odjidja vond telkens weer aanspeelpunten in Geraerts, en Dirar. Een prachtige aanval werd in corner gewerkt door de Partizandefensie, maar daarop werd Geraerts tegen de grond getrokken, en floot Dean voor penalty. Perisic probeerde een Panenka, maar raakte de lat. De Kroaat kopte wel nog de rebound binnen, maar die werd afgekeurd omdat niemand anders de bal had geraakt. De gemiste penalty betekende wel een keerpunt, want de passing verliep iets minder zuiver. Toch bleef Club het overwicht behouden. Geraerts liep slim naar de tweede paal op een corner, maar knikte naast. Op een vrije trap van Blondel kwam Hoefkens moederziel alleen voor de Servische keeper, maar hij raakte de bal niet goed. Geraerts bleef een gesel voor de bezoekende verdediging. Hij legde perfect af voor Dirar, maar die knalde over.

Een zwak Partizan had nog niets laten zien, maar kwam toch bijna op gelijke hoogte. Jovanovic haalde vanuit het niets verwoestend uit, Stijnen moest alles uit de kast halen om de bal vanonder de lat te halen. De 1-0 voorsprong bij de rust was een karige beloning voor blauw-zwart.

De tweede helft vertoonde een zelfde spelbeeld. Club ging op zoek naar een tweede doelpunt. Alcaraz kopte voorlangs op de zoveelste corner. Net voor het kwartier speelde Dirar perfect Perisic vrij. De Kroaat nam de laatste verdediger te grazen, en stifte over Radovsavljevic de oververdiende 2-0 binnen.

Partizan was daarna niet bij machte om de bakens te verzetten. Club hield de partij rustig onder controle, en prikte nog een paar keer. Een prima actie van Dahmane kwam via Blondel bij Odjidja die de bal net naast plaatste. In de slotfase kon Dirar net niet Dahmane bereiken. Het bleef zo 2-0. “Een uitslag die ons vertrouwen geeft. Als we daar geconcentreerd spelen, en iets durven, zit winst er zeker in. Want Partizan gaf zeker geen grootse indruk vanavond,” keek uitblinker Odjidja hoopval vooruit.