Voetbal: Club en Zulte Waregem moeten vrede nemen met puntendeling

Club Brugge en Zulte Waregem zijn gisteren niet verdergekomen dan een gelijkspel. Club speelde 1-1 gelijk tegen Sint-Truiden. Charleroi – Zulte Waregem eindigde op 0-0. Roeselare tot slot verloor thuis tegen leider Anderlecht.

Sint-Truiden – Club Brugge 1-1

Door het stormweer begon de wedstrijd een halfuur later. De 1-0 van Sint-Truiden viel net na de rust via Sidibe. Club reageerde vrij snel. Na een fout op de ingevallen Dahmane trapte Sonck de penalty tegen de touwen. De mannen van Adrie Koster kregen nog enkele goeie kansen, maar in de slotfase kwam blauw-zwart nog goed weg. Stijn Stijnen bewees nog maar eens zijn waarde.

Charleroi – Zulte Waregem 0-0

Zulte Waregem had het niet onder markt tegen een bijzonder gretig Charleroi. Vooral Mboyo was een gesel voor de verdediging van Essevee. Matton en Chevalier kregen in de eerste helft de gelegenheid om te scoren, maar doelman Baguette van de thuisploeg hield z’n netten schoon. Na de rust bracht Zulte Waregem te weinig om Charleroi nog te verontrusten. Alleen Lyng zorgde nog voor dreiging.

Roeselare – Anderlecht 1-2

Roeselare kwam enigszins verrassend op voorsprong tegen de leiders uit Brussel. Rukavytsya scoorde na een fout van Van Damme. Tien minuten later stonden de bordjes alweer gelijk via Mazuch. Kort voor de pauze vond Dissa de paal op z’n weg. Roeselare deed het aardig tegen Anderlecht en de 1-2 van Suarez op het uur was dan ook heel gevleid. Ook een slotoffensief leverde niets meer op voor de thuisploeg. De eindronde met tweedeklassers komt nu wel heel dichtbij voor Roeselare.