Voetbal – Club Brugge wint zonder glans van Zulte Waregem

Club Brugge heeft in een uitgestelde wedstrijd van de tweede speeldag met 2-0 gewonnen van Zulte Waregem. Daardoor komt Club naast Standard aan de leiding van eerste nationale.

Jacky Mathijssen had nogal wat wijzigingen doorgevoerd na het zware verlies op Gent. Clement en Dirar begonnen op de bank, de gecontesteerden Laurent Ciman stond zelfs niet eens op het wedstrijdblad. Zijn plaats werd ingenomen door Gertjan Demets.

Zulte Waregem speelde zoals steeds goed gegroepeerd, en Club vond daar geen antwoord op. Tot Alcaraz een diepe bal verstuurde tot bij Akpala, Sonck pikte goed op, lokte drie man met zich mee, zette zijn spitsbroeder alleen voor Bossut, maar Akpala vertikte het te scoren. Ook Zulte Waregem kreeg een goede kans, toen Matton een voorzet van Leye net voorlangs kopte. Een schot van Akpala sloot een magere eerste helft af.

Mathijssen reageerde met een dubbele wissel, Chavez en Dirar voor Akpala en Vargaz, en net die twee lagen in de tweede minuut aan de basis van de openingsgoal van Wesley Sonck, zijn derde van het seizoen. Zulte Waregem probeerde terug te knokken, maar Roelandts werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Na een kwartier ging Dirar in een duel met Buysse neer, en de warrig leidende Beurie floot strafschop. “Het is integendeel Dirar die de fout maakt. Ik heb de scheidsrechter gezegd dat hij nog beschaamd zou zijn na het bekijken van de televisiebeelden,” reageerde Buysse verbolgen. Leko zette de strafschop feilloos om, en bezegelde daarmee de wedstrijd, want behalve wat halve kansen kreeg Zulte Waregem niks meer voor elkaar.

Door deze zege komt Club naast Standard aan de leiding in eerste nationale. Beide ploegen hebben na negen speeldagen twintig punten, een meer dan Anderlecht.