Voetbal – Club Brugge verliest klassieker

Landskampioen Anderlecht heeft de topper van de 20e speeldag in de Jupiler Pro League met 0-2 gewonnen op het veld van aartsrivaal Club Brugge. Een doelpunt van Lukaku en eentje van draaischijf Boussoufa in de slotfase zorgden voor de 0-2 eindstand.

Club Brugge startte nochtans uitstekend. Proto lag goed in de weg op een schot van Geraerts. Na 7 minuten werd de partij dan stilgelegd, omdat eerst Legear en later Boussoufa met sneeuwballen werden bekogeld door de Brugse aanhang.

Daarna kon de wedstrijd gewoon verder, Lukaku zette Van Gijseghem aan de kant, Stijnen redde met de voet. Net voor de rust kreeg Geraerts de grootste kans van de eerste helft, maar zijn kopbal werd knap gepakt door Proto. Tijdens die fase zag scheidsrechter De Bleeckere in de zestien een fout van Juhasz op Hoefkens door de vingers.

In de tweede helft kwam er meer ruimte, Lukaku maakte bij z’n derde kans de 0-1. De thuisploeg was via Kouemaha twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar Proto en Wasilewski stonden paraat. Een slotoffensief van Club Brugge kwam er niet, het was integendeel Anderlecht dat kon profiteren. Via De Sutter scoorde Boussoufa 0-2. Meteen de achtste nederlaag van het seizoen voor Club.

In de stand volgt Club Brugge nu al op 14 punten van leider Anderlecht.