Voetbal – Club Brugge verlaat Europa League met nederlaag

Club Brugge heeft zijn Europese campagne niet in schoonheid kunnen beëindigen. Op de zesde en laatste speeldag in groep D van de Europa League verloor het met 1-2 van Villareal. De eindstand stond al aan de rust op het bord. De Spanjaarden waren al zeker van kwalificatie, en gaan samen met PAOK Saloniki naar de 1/16de finales. De Grieken klopten Dinamo Zagreb met 0-1.

Al na vier minuten trof Capdevila de paal, maar het was wachten tot halfweg de eerste helft toen Blondel het vuur echt aan de lont stak met een knap schot, dat via de Spaanse doelman tegen de lat ging. Kouemaha was echter goed gevolgd en kopte de 1-0 binnen. De thuisploeg kon echter niet lang genieten van de voorsprong. Capdevila leverde op het halfuur een knappe voorzet af, Rossi liet De Vlieger geen kans met zijn kopbal. Vier minuten later zette opnieuw Rossi in twee keer een strafschop om na een lichte fout van Donk in de zestien.

Een verdienstelijk Club ging na rust op zoek naar minstens een gelijkspel, maar in de zestien was het telkens net niet voor Kouemaha en Perisic. De Kameroener zag tien minuten voor tijd ook nog zijn tweede van de avond onterecht afgekeurd wegens buitenspel.Club verlaat Europa met drie punten uit evenveel gelijke spelen. Villareal is groepswinnaar met 12 punten, 1 punt meer dan PAOK en 5 meer dan Dinamo Zagreb.

Bron: Belga