Voetbal – Club Brugge onderuit tegen Villareal

Club Brugge heeft z’n tweede wedstrijd in de Europa League met 2-1 verloren tegen het Spaanse Villareal. Club speelde een uur met 10 man na een rode kaart voor Ronald Vargas.

Club Brugge begon niet onaardig aan de wedstrijd, al moest het wel een paar keer rekenen op een attente Geert De Vlieger(vervanger van de geblesseerde Stijn Stijnen). Na nog geen half uur kreeg Ronald Vargas een omstreden rode kaart. Veel opzichtiger was dan de overtreding van Jonathan Blondel, die heel goed wegkwam met geel. Met tien man kon Club Brugge de druk niet meer weerstaan. Rossi zorgde voor 1-0. Maar lang stond die voorsprong niet op het bord. Donk kon nog voor de rust gelijkmaken. Een doelpunt dat uit de lucht kwam vallen.

In de tweede helft kon Club niets meer klaarmaken. Net voor het uur scoorde Gonzalo 2-1 na een heerlijke combinatie. Geert De Vlieger viel dan nog uit met een blessure. Zo mocht Colin Coosemans debuteren. De 18-jarige doelman kwam niet meer in de problemen. In de absolute slotfase kregen Adrie Koster en co nog een kansje op de gelijkmaker, maar een gelijkspel werd het niet meer.