Voetbal- Club blijft leider

Club Brugge blijft leider in de Jupiler Pro League na een simpele 3-0 overwinning tegen GBA.

Germinal Beerschot doet wanhopige pogingen om uit de kelder van het klassement weg te raken. Even leek het op de goede weg, toen balverlies van Van Heerden aan de basis lag van een open doelkans voor Dosunmu. Stijnen was goed uitgekomen, en pareerde de lob van de Antwerpse spits.

Daarna domineerde Club de wedstrijd. Leko speelde met een knap hakje Cappon vrij, maar Proto ging goed naar de grond. Na 21 minuten stuurde De mets een bal terug in het pak. Sonck, al dan niet in buitenspel, mocht doorgaan, en legde knap af voor de meegelopen Vargas, die simpel binnenduwde. Bijna werd het nog 2-0 voor de rust, toen Proto zich liet verrassen door een schot van Sonck.

In het begin van de tweede helft kon Club toch de score verdubbelen. Een warrige fase voor het GBA-doel, werd door een opportunistische Wesley Sonck in doel verlengd. De thuisploeg zat daarmee op rozen, want Stijnen toonde zich paraat op een kopbal van De Wree, en na een knappe actie van Klukowski kopte Sonck zijn tweede van de avond binnen, 3-0. Zelfs een eerredder was de Antwerpenaars niet gegund, Haroun schopte voor een leeg doel knullig over.

Door het 0-0 gelijkspel van Standard op KV Mechelen, heeft Club nu drie punten meer dan de Luikenaars, en twee meer dan Anderlecht.