Voetbal – Cercle wint met kleinste verschil van Roeselare

Cercle Brugge had gehoopt ruim afstand te kunnen nemen van Roeselare met het oog op de return, maar het moest zich tevreden stellen met 1-0, een doelpunt van Anthony Portier.

Cercle begon uitstekend aan de wedstrijd, met in de eerste minuut al een lobbal net over van Gombani. Roeselare liet zich niet onbetuigd met zijn twee gevaarlijke spitsen McDonald en Dissa, maar Verbist verschalken lukte hen niet. De thuisploeg kwam verdiend op voorsprong, na een prachtige volley van Anthony Portier, buiten het bereik van Jurgen Sierens.

Na de rust was het vet van de soep. Cercle bleef de betere ploeg, en ging wel op zoek naar een tweede doelpunt, maar slaagde daar niet in. Omdat ook Roeselare geen vuist meer kon maken, bleef het bij 1-0.