Voetbal – Cercle verliest met 0-1 van Turku

Cercle Brugge heeft zijn eerste Europese wedstrijd in 14 jaar niet kunnen winnen. Het verloor in het Gentse Ottenstadion van Turku uit Finland met 0-1.

Turku was niet gekomen om zich in te graven. Na drie minuten verraste een vrije trap alles en iedereen, gelukkig ook Nyberg, die naast trapte. De Finnen eisten de bal op, en Cercle vond geen aanspeelpunten. De kansen bleven ook voor de bezoekers. Riski trapte naast.

Lucas Van Eenoo moest de draaischijf worden, maar was eerder ongelukkig in zijn acties. Toen hij toch met een gelukje de bal kreeg aan de achterlijn, kon hij Reynaldo niet bereiken. Bij de rust werd Van Eenoo vervangen door de Portugese nieuwkomer Neto. Na een corner trapte Nyoni de afvallende bal in een tijd over, maar het doelpunt viel aan de overkant. Aaritalu tikte verrassend een voorzet van Manninen binnen. De voorsprong was zeker niet onverdiend, en had nog hoger kunnen oplopen, toen Johansson zomaar mocht koppen van Viaene en Verbist. De Finse spits mikte over.

Portugees Neto toont meteen meerwaarde

In de tweede helft drukte Cercle de Finnen achteruit. Boi kon schieten na een misser van Nyberg, en Foley kopte goed na een voorzet van Nyoni. Beide keren was Moisander bij de pinken.

Het Cerclestormpje ging al snel liggen. Peeters probeerde nog het tij te doen keren door de zwakke Vidarsson en Foley te vervangen door Serebrennikov en Wang, maar ook dat bracht geen zoden aan de dijk. Alleen een gretige Reynaldo zorgde nog voor dreiging, en we onthouden ook de sterke invalbeurt van Neto. De Portugees zag een afgeweken schot nog naast dwarrelen, maar toonde zich nu al een meerwaarde op het Brugse middenveld.

Vijf minuten voor tijd kon Evens een corner net niet binnenkoppen, maar verder kwam Cercle niet meer. Het moet volgende week in Finland een 0-1 achterstand proberen goed te maken, als het niet weer meteen wil verdwijnen uit Europa.