Voetbal – Cercle speelt gelijk tegen Panionios

Cercle speelde in zijn galamatch 1-1 gelijk tegen Panionios, de Griekse ploeg van Emilio Ferrera.

Cercle Brugge – Panionios 1-1

Cercle begon met Thomas Buffel op de bank, en moest de beste kansen aan de Grieken laten in de eerste helft. In de 55ste minuut was het toch de thuisploeg die scoorde via aanwinst Bozovic. De Grieken konden het evenwicht herstellen via Riera.

SV Roeselare – Roda JC 1-2

SV Roeselare heeft een woelige week achter de rug. Trainer Dennis Van Wijk zou volgens HLN zijn ontslag hebben ingediend, na een conflict over de gang van zaken. Van Wijk zat tegen Roda JC wel gewoon op de bank. Dissa opende de score na een zwakke uittrap van de bezoekende doelman. Dieter Van Tornhout, ex-Club, bracht de score weer gelijk. Na de rust viel El Gaaouri uit met een kuitblessure. Roda won uiteindelijk met 1-2, na een doelpunt van Sutchuin.

KV Kortrijk – KV Oostende 4-0

Kortrijk start zaterdag de competitie tegen Anderlecht, en tankte nog eens vertrouwen tegen KV Oostende. In de eerste helft scoorden de Kerels twee keer uit standaardfasen : de Finse tester Myntti en Benko. Diezelfde benko vond voor de rust nog eens de weg naar de netten, in de herneming na een schot van Pavlovic. Na de rust scoorde Barbossa een vierde keer, maar was de partij meer in evenwicht. Van Hout stopte nog een strafschop, na balverlies van Lazarevic.

Zulte Waregem – Dender 0-0

De wedstrijd kwam maar traag op gang. Het eerste gevaar kwam er via Roelandts, die een vrije trap van Berrier over kopte. Na tien minuten kon Bossut de bal in een rommelige fase makkelijk oprapen.Na 25 ongevaarlijke minuten moest Khaleem Hyland opnieuw vervangen worden. De Zuid-Amerikaan leek opnieuw hinder te ondervinden van z’n knieletsel. Makiese nam z’n plaats in op het half uur. De eerste parade van Mollez kwam er op een kanonschot van Buysse. De doelman werkte in hoekschop. De grootste kans van de eerste helft kwam op naam van Berrier, die van dichtbij mocht afdrukken. Een blauw-zwarte verdediger weerde het leer van de doellijn. Op het einde van de eerste helft behoedde Bossut Essevee nog voor een achterstand. Met een beenveeg wist hij een afgeweken bal op Colpaert uit doel te werken.

Meert kruidde de openingsfase van de tweede helft met een rake kopbal voorlangs. Nog geen twee minuten later ging een kopbal van Roelandts maar centimeters naast de kruising. Wat volgde was een kansarme tien minuten voetbal. Het was wachten op een rake kopslag van Makiese, waar Mollez met de grootste moeite z’n netten schoonhield. Eén minuut later kopte de Fransman op de paal. Aan de overkant volgde meteen de tegenreactie. Somé mocht vrij afdrukken, maar trapte voorlangs. Het bleek echter een schamele opflakkering van wat aanvallend geweld, want de partij leek dood te bloeden naar het einde toe. Met nog vijf minuten op de klok zette Berrier het vizier nog eens op scherp. De vrije trap werd uit de kruising gezweefd door Mollez. Naar het einde toe noteerden we geen gevaar meer langs beide kanten.