Voetbal – Cercle gefrustreerd na 7 op 30

Het wil maar niet meer lukken voor Cercle Brugge. Het noodlijdende Moeskroen had aan een doelpunt van Lepoint voldoende voor de drie punten. Roeselare daarentegen timmert naarstig verder aan de weg richting behoud.

Cercle Brugge – Moeskroen 0-1

De Boeck verraste door zowel Buffel (niet helemaal fit) als De Smet op de bank te plaatsen. Cercle voetbalde aanvankelijk fris, met snelle aanvalsflitsen. Sergeant kwam echter niet tot scoren. Moeskroen dreigde even met een kopbal van Lepoint, maar Cercle bleef gevaarlijker. Een poging van Iachtchouk werd van de lijn gehaald. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Verbist redde eerst nog de kopbal van Lepoint, maar tegen de rebound was hij machteloos. De 0-1 bleef staan bij de rust.

Buffel liet zich bij zijn invalbeurt meteen opmerken, maar ook hij kreeg de Cercletrein niet op de rails. Het vergevingsgezinde (!) Cerclepubliek applaudiseerde toen Stijn De Smet zich opwarmde en de falende Foley kwam vervangen. Er waren nog kansjes voor Kanu en Iachtchouk, maar de nederlaag was niet meer af te wenden. Cercle haalt 7 op 30, en zakt naar de twaalfde plaats.

SV Roeselare – KV Mechelen 1-0

Twee aanvallend ingestelde ploegen zorgden voor een spannende wedstrijd. Biebauw moest tegen zijn ex-ploeg redding brengen op een poging van MacDonald. Ook op een pegel van Tanghe was hij alert. Roeselare bleef druk zetten, en versierde in de eerste helft negen hoekschoppen.

Ook na de rust was Roeselare de scherpste ploeg. Iets te scherp, volgens scheidsrechter Van de Velde, die trainer Dennis Van Wijk naar de tribune stuurde. De thuisploeg stak nog een tandje bij. Een kopbal van Lazarevic werd van de lijn geveegd, maar toen MacDonald kon voorzetten, had Biebauw geen verhaal tegen het schot van Duquevy. Mechelen probeerde met extra aanvallers het tij te keren, maar Roeselare gaf geen krimp meer.