Voetbal – Cercle gaat ronde verder

Cercle Brugge gaat een ronde verder in Europa. Het ging met 1-2 winnen bij het Finse Turku.

Cercle had de heenmatch met 0-1 verloren, en toen Johansson scoorde voor de Finnen, zag het er benard uit voor de jongens van Bob Peeters. Johansson trapte een penalty binnen na een trekfout van Viane.

De jonge Lucas Van Eenoo, in Gent nog vervangen bij de rust, speelde nu wel een prima wedstrijd. Hij krulde een vrije trap net over de kruising. Cercle had het betere van het spel, maar tegenscoren lukte pas na de rust. Reynaldo schoot een voorzet van Boi overhoeks binnen. De Braziliaan Neto ontpopte zich tot de man van de wedstrijd. een solo voorbij drie man, en een fantastisch afstandsschot troffen echter geen doel. In de slotfase was het Lucas Van Eenoo die zijn ploeg de kwalificatie bezorgde, toen hij aan de tweede paal binnenkopte.

In de volgende ronde komt Cercle waarschijnlijk uit tegen het Kroatische Sibenek, de ploeg van Branko Karacic.