Voetbal- Brugse ploegen winnen

Club Brugge heeft een crisis kunnen bezweren dankzij een laat doelpunt van Akpala. Cercle mag naar boven beginnen kijken na 1-2 winst bij KV Mechelen.

Club Brugge – Westerlo 2-1

Club kwam tegen de gang van het spel in op voorsprong. Perisic scoorde wel, waar Ruiz dat had verzuimd. Ook Dirar verknoeide een aantal kansen, en dat brak Club bijna zuur op, toen Jakovenko de stand in evenwicht bracht. De thuisploeg deed er alles aan om de drie punten thuis te houden, maar moest tot 2 minuten voor tijd wachten op een flits van Akpala. Woensdag speelt Club de topper op Anderlecht, met zes punten achterstand in de rangschikking.

KV Mechelen – Cercle Brugge 1-2

Malinois was baas in de openingsfase, en dat resulteerde in een kopbaldoelpunt van Destorme. Cercle herstelde het evenwicht, maar het was Destorme die ei zo na de 2-0 binnenkopte. De onvermijdelijke Dominic Foley vond net voor de rust wel de weg naar de netten. Een sneeuwstorm dreigde even roet in het eten te gooien, maar er kon toch verder gevoetbald worden. Invaller Reynaldo besliste de wedstrijd met een afgeweken schot.