Voetbal- Braziliaan Cleber naar Club

Redactie KW

Club heeft zijn eerste inkomende transfer gerealiseerd. De 18-jarige Braziliaan Cleber komt de linkerflank versterken.

Na de terugkeer van uitleenbeurten van Stepan Kucera en Dusan Djokic, heeft Club Brugge vandaag een eerste inkomende transfer voor de competitie 2009-10 gerealiseerd. De 18-jarige Braziliaan Cleber Sonda, roepnaam en voetbalnaam Cleber, legde zaterdag en maandag met succes medische proeven af in het AZ Sint-Jan en tekende vervolgens een contract voor twee seizoenen tot 2011, met een optie voor nog twee bijkomende seizoenen.

Cleber, geboren op 29 april 1991, is een offensieve linksachter. Hij kende in Brazilië slechts één club: Juventude Caxias, dezelfde club die tijdens de voorbije jaren ook al talenten als Dante (ex-Charleroi, ex-Standard, nu bij Borussia Mönchengladbach), Naldo (Werder Bremen) en Ederson (ex-Germinal Beerschot, nu bij Racing Genk) naar Europa zag uitzwermen om er naam te maken. Cleber betwistte in eigen land steeds de regionale competitie van de provincie Rio Grande do Sul, tegen gerenommeerde clubs als Grêmio en Internacional uit Porto Alegre.

“Cleber is uiteraard nog piepjong, maar hij bewees als Braziliaans jeugdinternational dat hij het volume bezit om de volledige linkerflank te bestrijken door zijn snelheid van uitvoering en een groot atletisch vermogen”, geeft sportmanager Luc Devroe aan. “Hij gaat bij ons de concurrentie aan met Michael Klukowski, voor wiens positie binnen onze huidige kern onvoldoende alternatieven voorhanden waren.”

Voor de blonde Braziliaan is zijn overgang naar Club Brugge een stap in het onbekende. Of toch niet helemaal.

“Ik heb op het internet al wat informatie over Club Brugge en de Belgische competitie verzameld”, zegt Cleber. “En het feit dat jongens als Dante en Ederson zich via België op de voorgrond voetbalden, met daar bovenop de wetenschap dat Club Brugge in België altijd aan de top meedraait, geeft me een zeer goed gevoel bij mijn keuze.”

Cleber zal bij Club het rugnummer 17 dragen. Hij wordt in een Brugs pleeggezin ondergebracht.

bron : www.clubbrugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier