Voetbal – Bokila eerste transfer aan de Gaverbeek

Redactie KW

De Nederlander Jeremy Bokila (14/11/’88) heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij SV Zulte Waregem.

De aanvaller met Congolese roots speelde de voorbije drie jaar bij de Nederlandse tweedeklasser AGOVV, waar zijn contract ten einde liep. Afgelopen seizoen scoorde hij 10 keer in 31 partijen en eindigde met zijn club op een zesde plaats. Het jaar daarvoor vond hij 14 keer de weg naar de netten.

Algemeen manager Vincent Mannaert geeft toelichting bij de transfer: “Het is duidelijk dat we afgelopen seizoen niet uitblonken in efficiëntie en scorend vermogen. En aangezien we niet kunnen beschikken over ongelimiteerde budgetten richten we ons zoals steeds op spelers met potentieel. Het profiel van Bokila oogt interessant. Hij scoort vlot, is met zijn 1,88m atletisch gebouwd, technisch onderlegd en linksvoetig.”

“Zijn club AGOVV heeft in het verleden bewezen dat het een kweekvijver is van talent. De Belg Dries Mertens stapte vorig jaar over van AGOVV naar Utrecht en werd nu verkozen tot tweede beste speler van Nederland. We volgen Bokila al twee jaar; vorig jaar was Heerenveen geïnteresseerd, maar Essevee had genoeg overredingskracht in huis om hem naar hier te halen.”

bron : www.svzw.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier