Voetbal- Anderlecht verslaat Club met kleinste verschil

Anderlecht zegevierde verdiend met het kleinste verschil tegen Club Brugge na een stevige topper. Een doelpunt van Boussoufa volstond voor de Brusselse winst.

De partij kende een felle start met twee gele kaarten, voor Van Damme en Geraerts, in de eerste twee minuten. Het openingskwartier verliep aan een hoog tempo, met een paar kleine kansen voor Anderlecht, dat zich de betere ploeg toonde. Toen het tempo zakte viel wel het doelpunt. Boussoufa knalde paars-wit vanuit een scherpe hoek op 1-0. Club kwam nauwelijks in het spel voor, althans niet op de helft van Anderlecht. Schollen moest voor rust slecht één keer aan de bak, na een indraaiende vrije trap van Kruska. Paars-wit ging dan ook ruim verdiend de rust in en had het aan zichzelf te danken dat de match halfweg nog niet gespeeld was.

Na rust liet Anderlecht Club een beetje meer in het spel komen, maar de paarswitte verdedigers toonden zich oppermachtig. Eén keer moest Schollen wel uitpakken met een supersave op een kopslag van Sonck. Voor de rest kwam Anderlecht niet onder de indruk van Club. Het hield makkelijk de controle, voetbalde bijna doorlopend op de helft van Club en dreigde enkele keren via onder meer De Sutter en Wasilewski, maar de voorsprong bleef krap en dat hield de hoop van Club levendig. De paar schoten op doel na vrije trap zochten echter een tweede leven in de tribunes. In de extra tijd kwam Sonck alsnog dicht bij de gelijkmaker, maar hij moest te ver uitwijken en Schollen stond goed opgesteld.

bron : sport.be