Voetbal: Anderlecht pakt titel op Jan Breydel

Club Brugge is er niet in geslaagd om Anderlecht van z’n dertigste landstitel te houden. De Brusselaars wonnen verdiend met 1-2.

Club Brugge – Anderlecht 1-2

Anderlecht heeft zich op het veld van Club Brugge tot landskampioen gekroond. Paars-wit kwam na een halfuur op voorsprong via Jelle Van Damme. Tot het doelpunt was de wedstrijd min of meer in evenwicht. Kouemaha ontsnapte in de eerste helft nog aan een rode kaart.

In de tweede helft was Club Brugge machteloos. 5 minuten voor affluiten zette Suarez na een pass van Biglia de 0-2 op het bord. Sonck kon nog milderen tot 1-2, maar het was Anderlecht dat feestend dat nacht inkon. Club zal zich nog mogen reppen voor de 2de plaats.

AA Gent – Zulte Waregem 5-0

Zulte Waregem heeft geen verlengstuk kunnen breien aan de 2-0 opkikker tegen Club Brugge. Tegen AA Gent stond het bij de rust al 2-0 in het krijt. Na de rust herpakten de jongens van Francky Dury zich even, maar Gent kon de score nog opdrijven. Zulte Waregem sleept zich naar het einde van de competitie.