Vlotte derbyzege voor Club Brugge

Ondanks de afwezigheid van Vargas en Hoefkens door blessure en Odjija en Perisic door schorsing, speelde Club Brugge een heel goede partij tegen een mak Zulte Waregem. De thuisploeg won dan ook vrij overtuigend met 2-0.

Club Brugge begon goed aan de wedstrijd en zette de bezoekende doelman meteen onder druk. Een vrije trap van Dirar werd door Bossut over het doel getikt en een minuut later was de doelman opnieuw bij de pinken op een schot van Dalmat. Club bleef aandringen en na een kwartier werd het beloond voor het aanvallende spel. Dalmat kreeg alle ruimte van de bezoekende verdediging en trapte de 1-0 van ver voorbij de kansloze Bossut. Vijf minuten later kreeg de thuisploeg een waarschuwing: Habibou zette zich goed door en Matton kwam maar nipt te kort om het leer tegen de netten te werken. Club reageerde via een kopbal van Akpala, maar die ging recht op de doelman. Aan de overkant reageerde Coosemans goed op de doorgebroken Habibou. De thuisploeg speelde heel gedreven en zette zelfs druk tot in het strafschopgebied van Essevee. Daardoor ging Bossut bijna in de fout op een terugspeelbal door de jagende Akpala. Vlak voor affluiten kreeg Dalmat opnieuw een schietkans, maar zijn schot werd deze keer afgeblokt. De Fransman kreeg de bal daarna weer in zijn voeten en zette voor tot bij Blondel, maar ook hij kreeg de bal niet voorbij Bossut. Een verdiende 1-0-voorsprong voor Club Brugge.

De thuisploeg ging in de tweede helft op zijn elan verder, maar de kansen bleven uit. De eerste goede kans was voor de bezoekers, maar Roelandts verspeelde de bal. In de daaropvolgende fase was het opnieuw raak voor Club Brugge. Akpala zette met zijn eerste van het seizoen de 2-0 op het bord. Hij devieerde een trap van Geraerts voorbij Bossut. De reactie bij Zulte Waregem bleef uit, maar toch kon Essevee bijna uit het niets de aansluitingstreffer scoren. Een voorzet van Chevalier werd door Habibou door de benen van Coosemans geplaatst, maar Donk haalde de bal net voor de doellijn weg. Tien minuten voor tijd kreeg een heel bedrijvige Akpala de kans om zijn tweede treffer van de avond te maken, maar hij gleed ongelukkig weg. De Nigeriaan kreeg nog een applauswissel, maar de 2-0-eindstand bleef op het bord. (SM)