Vlaams turnkampioene Iris Malfait uit Rollegem-Kapelle treedt binnenkort aan op BK

Redactie KW

Iris Malfait uit Rollegem-Kapelle stapelt de titels op. Onlangs werd ze in Nazareth Vlaams kampioene turnen, nadat ze enkele weken geleden al de West-Vlaamse titel pakte in Oostende. Over enkele weken hoopt ze ook te schitteren op het Belgisch kampioenschap.

Iris Malfait is intussen 17 jaar en staat al heel lang op de turnmat. Momenteel is ze aangesloten bij GO4Gym Wevelgem. Ze studeert wiskunde-wetenschappen aan het Sint-Aloysiuscollege in Menen en traint momenteel 13 uur per week, een regime dat ze naar eigen zeggen goed aan kan, naast haar studies. “Ik werd in Nazareth Vlaams kampioene op de vier disciplines. Een echte voorkeur heb ik niet. Ik doe de grondoefening, de brug, de balk en de springoefeningen allemaal even graag.”

Geen topsportschool

Net zoals zeven jaar geleden heeft Iris het nog steeds niet voor de topsportschool. “Ik zou het regime dat daar heerst misschien niet goed aankunnen. Daarnaast ben ik met mijn 17 jaar ook al wat te oud geworden. Men moet daar zo jong mogelijk kunnen aan beginnen.”

(LDE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare en Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier