VK Kachtem naar eindronde via testmatch

Redactie KW

VK Kachtem won donderdag de testmatch tegen SV Kortrijk en heeft zo het ticket voor de eindronde beet. Daarin speelt het tegen SV Izegem, de club waarmee het volgend seizoen fuseert.

VK Kachtem en SV Kortrijk eindigden met gelijk aantal punten op de vijfde plaats en dus moest een testwedstrijd uitsluitsel brengen over wie nu dat laatste eindrondeticket zou grijpen. De testmatch, op het veld van Beveren-Leie, werd door VK Kachtem met 0-2 gewonnen. Goals van Depicker en Deceuninck volstonden voor de Kachtemnaars.

In die eindronde met vier ploegen komt VK Kachtem meteen uit tegen SV Izegem. De heen- en terugwedstrijd vinden allebei plaats op het terrein van SV Izegem, omdat het terrein van KFC Izegem – waar VKK normaal zijn thuismatchen afwerkt – al opnieuw ingezaaid is.

Het wordt een ietwat vreemd tweeluik want beide ploegen fuseren na het seizoen. De nieuwe fusieclub zal alvast zeker één ploeg in de finale van de eindronde hebben. En VV Emelgem-Kachtem, zoals de nieuwe ploeg zal heten, zou uiteraard graag in derde provinciale van start gaan.

(WVS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Izegem)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier