Vincent Vermeeren voor de elfde maal aan de start in Ieper

Sabine Bruyneel is komend weekend de copilote van Vincent Vermeeren. (Foto ZB)
Redactie KW

Vincent Vermeeren start voor de de elfde maal in Ieper. Na een vierde plaats in zijn klasse vorig jaar, zou het podium de kers op de taart zijn.

Vincent Vermeeren (45) uit Zonnebeke is aan zijn elfde deelname toe aan de rally van Ieper. “Sabine Bruyneel (40) en ik starten dit jaar voor de vierde maal in Ieper. En het moet gezegd. Sabine levert een uitermate knappe prestatie”, zegt Vincent. “Dit jaar komen we uit in de klasse NRC1. We rijden met een Mitsubishi EVO 9.”

“Wij wonnen in 2012 het volledige VAS-kampioenschap zowel in de divisie Rallysprint als in de divisie Rally. Ook een aantal tweede plaatsen algemeen zijn bijgebleven zoals onze tweede plaats in het criterium van de TAC-rally of de tweede plaats in de TBR-rally. Maar om kampioenschappen te winnen moet je rijden, veel rijden en jammer genoeg laten mijn professionele activiteiten dat niet meer toe.”

“Meestal komt in Ieper de pechduivel wel om de hoek loeren, maar vorig jaar konden we met een 30ste plaats algemeen en een vierde plaats in de klasse zeer tevreden zijn. Wij hopen ook dit jaar de top 30 binnen te rijden, maar gelet op het deelnemersveld met bijna 40 R5-wagens, meer dan tien snelle Mitsubishi’s en meerdere uitermate snelle Porsches zal het zeker niet gemakkelijk worden.”

“Maar Ieper is een ware uithoudingsslag en de wedstrijd wordt pas in de late zaterdagnamiddag beslist. Eerlijkheidshalve moet ik erbij vertellen dat het absoluut geen nadeel is om in de streek te wonen. En zeker niet als de eerste proef KP Zonnebeke is.”

“Ieper is niet moeilijker dan een andere rally, maar het hoge tempo en de vele verschillende klassementsproeven maken van Ieper iets speciaals. Daar waar er in andere rally’s tot viermaal over hetzelfde parcours wordt gereden op dezelfde dag is dat in Ieper hooguit soms slechts tweemaal wat resulteert in een enorm aantal verschillende KP-kilometers. Vandaar dat de rol van de copiloot uitermate belangrijk is.” (NVZ)