Vince Geryl beslist topper tussen KVK Westhoek en Winkel Sport

In vierde nationale A won KVK Westhoek zondagnamiddag met 1-0 van Winkel Sport, dat de thuisploeg zo over zich ziet wippen naar de tweede plaats in het klassement.

In de openingsfase van de wedstrijd was Winkel Sport de meest dominante ploeg. Archil Vatcheichvili zorgde voor het eerste wapenfeit, maar doelman Cedric Carron kon in hoekschop werken. Op die daaropvolgende hoekschop moest Bart Winnock redding brengen op de doellijn. Halfweg de tweede helft kreeg ook Vincent Bostoen een kans, maar zijn schot ging over het doel. Een tot dan slordig spelend KVK Westhoek herstelde daarna wel het evenwicht, maar moest toch tot de 37ste minuut wachten op zijn eerste echte kans. Na een voorzet van Arne Vanelslander caprioleerde een schot van Vince Geryl net naast. Twee minuten later was het wel raak voor Geryl. Na een vrije trap van Matthijs Blancke bleef de bal hangen in het pak en Geryl zette er zijn voet tegen: 1-0.

Rood voor Lutun

De tweede helft begon meteen met opschudding. Enkele spelers stonden plots hoofd tegen hoofd, maar de scheidsrechter loste het op met geel voor Denzel Van Fleteren en geel voor Rachid Elbarkaoui. Toen Stijn Porteman enkele minuten later een stevige tackle plaatste, gingen de poppen opnieuw aan het dansen en in het tumult kreeg Winkelspeler Benjamin Lutun meteen rood. De bezoekers konden na die rode kaart nog weinig kansen creëren, terwijl Vince Geryl en Jessy Lebsir aan de overkant wenkende mogelijkheden onbenut lieten. In een spannende slotfase hield de thuisploeg uiteindelijk het hoofd koel. Dankzij die nipte zege springt KVK Westhoek over Winkel Sport naar de tweede plaats in het klassement. In de tweede periodestand hebben de Ieperlingen nu al een voorsprong van vijf punten op de Winkelnaars.