Vijfde opeenvolgende nederlaag voor Torhout KM

Een enthousiaste tweede helft van een geestdriftig Sint-Niklaas brak de Torhoutenaren zuur op. De bezoekers konden in de slotfase een achterstand ombuigen in een verdiende zege.

Zowel Torhout als Sint-Niklaas waren vóór aanvang tuk op de zege, want de drie puntenwaren voor beide partijen bijzonder welgekomen. De Torhoutenaren wilden de negatieve spiraal van de voorbije vier verliespartijen doorbreken en hun leuke zesde klassementsstek vasthouden. De bezoekers hadden dringend punten nodig om uit het degradatiedrijfzand te blijven. Op de bank posteerden de Klazen voor het eerst Kim Verstraeten als sportieve patron, hun derde trainerswissel in deze campagne. De Torhoutenaren moesten het stellen zonder de geblesseerden Vandaele , Steur en Vandecasteele én een kapotte stadionklok. Bovendien was er de wetenschap dat de Torhoutenaren geen enkele van de vorige tien bezoeken van de Klazen aan de Velodroom konden afronden met een overwinning.

Torhout meest aan zet

Beide ploegen gingen er in de eerste helft enthousiast tegenaan, maar toch was het Torhout dat in die periode het meest aan zet was. De Sparrejongens kruidden die eerste helft met een mooi aantal scherpe kansen. De goed gevulde doos doelkansen werd door Frutos na 13 min. opengetrokken toen hij een vrijschopbal van Hollevoet voorlangs knikte. De tweede ernstige poging was meteen raak. Na 21 min. stuurde Willems een gemeten voorzet naar het hoofd van Hollevoet. De KM-aanvaller kopte de bal voor de voeten van Mputu die tot tweemaal toe van dichtbij miste. De inlopende Turcan toonde zich beter geïnspireerd en knalde de bal strak binnen. Nog vóór het halfuur had het 2-0 kunnen staan, toen bezoeker De Witte in een ongecontroleerde beweging een vrijschopbal van Frutos op de deklat van het eigen doel devieerde. Doelman Merckx hield de gasten in de wedstrijd door drie minuten later een mooi afstandsschot van Neu te klemmen en zag minuten later een schot van Frutos in hoekschop gaan. De bezoekers die wel aardig meevoetbalden kwamen in die periode niet verder dan enkele losse afstandsflodders die ver over of naast gingen.

Onblusbaar heilig vuur

De Waaslanders hadden blijkbaar van de thuisploeg gezien hoe het wel moest en trokken na de rust alle registers open op zoek naar de gelijkmaker. Hun aanvankelijk overhaaste zoektocht leverde na een dik uur een vrijschopbal van Van Osselaer op die door doelman Olievier knap over de deklat werd getild. Twee minuten later was de gelijkmaker bijna een feit, maar de doorgebroken Verspeeten besloot in het zijnet. De klok stond amper maar vijf minuten verder toen Aerts een grote schoenmaat te kort kwam om een strakke voorzet van Panneel in het Torhout-doel te glijden. Mputu had voor gemoedsrust in de plaatselijke rangen kunnen zorgendoor een kwartier vóór affluiten een hoekschopbal in een leeg doel te knikken. Het was echter het dagje van de vaardige KM-aanvaller niet, want de bal ging over in plaats van in het doel. Doelman Olievier moest vijf minuten later met een sublieme parade uitpakken toen de vrij gespeelde Lo Giudice van dichtbij hard kon uithalen. De verdiende gelijkmaker kwam er acht minuten vóór affluiten dan toch toen Van Osselaer, de beste man op het veld, doelman Olievier geen schijn van kans liet met een heerlijk geplaatst balletje vanaf de rand van de grote rechthoek. Het heilig vuur en de geestdriftige inzet waren bij de Waaslanders duidelijk nog niet geblust tegen een bibberend en bevend Torhout, dat er na de rust niets meer van bakte tegen de stormloop van de gasten. Drie minuten later stuurde een opzittende Van Osselaer van op de doellijn een harde, strakke voorzet naar doel. De ingevallen Van Belle tikte de winnende treffer in een vlotte beweging in doel.

Nieuwjaarsbonus opgepeuzeld

De Torhoutenaren, die het in de tweede helft volledig lieten afweten, mochten meteen hun vijfde opeenvolgende verliespartij van het nieuwe kalenderjaar inschrijven en zetten 2017 in met een schamele 4 op 18. Door deze nieuwe nederlaag is de riante nieuwjaarsbonus stilaan volledig opgepeuzeld en dreigt het scenario van enkele seizoenen terug. Toen kregen de groen-witten het na eveneens schitterende openingsmaanden het nog knap lastig om in extremis het hoofd boven het degradatiewater te houden. Volgende zondag trekken trainer Deschodt en zijn jongens naar het momenteel voorlaatste gerangschikte Gullegem.