Vijf ProTourteams in Handzame Classic

Redactie KW

Maandagavond werd in Kortemark de Handzame Classic voorgesteld. Vorig jaar maakte de wedstrijd nog deel uit van de Driedaagse van West-Vlaanderen, nu kozen de Krekedalvrienden ervoor hun eigen gang te gaan. De Handzame Classic wordt op vrijdag 18 maart gereden, is 199,5 kilometer lang en kreeg van de UCI het label 1.1 mee.

Bert Pattyn bokste met een handvol medewerkers op zeer korte periode de Handzame Classic in elkaar. “Een hels karwei, maar we zijn er wel mooi in geslaagd”, straalde de voorzitter van de Krekedalvrienden. “We hadden ook niet veel tijd om te twijfelen. De UCI was volop bezig de kalender in elkaar aan het steken en uiteindelijk konden wij het gat opvullen, twee dagen na Nokere Koerse en een dag voor Milaan-Sanremo. We willen ons alvast bewijzen. Bedoeling is om met onze wielerwedstrijd van categorie 1.1 uit te groeien tot een ware semi-klassieker. Ik geef mij en ons bestuur hiervoor drie jaar de tijd.”

“Na het vertrek vanuit Kortemark gaat het richting Heuvelland waar een lus getrokken wordt van 20 kilometer met daarin tweemaal de beklimming van onder andere de Rodeberg, Monteberg en Sulferberg”, meldde koersdirecteur Stefaan Decleir. “Daarna gaat het via Passendale richting Handzame waar nog eens vier plaatselijke ronden van elk 14 kilometer wachten. Het is dus een parcours geworden met zo min mogelijk hindernissen. Dit om de veiligheid van de renners zoveel mogelijk te optimaliseren.”

Er komen vijf ProTour-teams aan de start. De deelnemende teams zijn Quick.Step, Rabobank, Vacansoleil, Katusha, Omega Pharma, Landbouwkrediet, Veranda’s Willems-Accent, Spidertech, NetApp, Skil-Shimano, CCC Polsat, Sanofi Aventis, An Post-Sean Kelly, Donckers Koffie, Colba-Mercury, CT De Rijke, GS Wallonie Bruxelles, Nutrixxion, Cykelcity, Eddy Merckx-Indeland, Topsport Vlaanderen en Worldofbike.gr.

Meer in Krant van West-Vlaanderen van deze week.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier