Vijf olympiërs tekenen present in Brugge

11/11/16 om 20:47 - Bijgewerkt om 20:45

Het nieuwe olympische zwembad in Brugge ontvangt dit weekend de Belgische kampioenschappen in klein bad.

Vijf olympiërs tekenen present in Brugge

Met Pieter Timmers, Louis Croenen, Jasper Aerents, Fanny Lecluyse en Kimberly Buys tekenen vijf olympiërs present. Zonder de gestopte Glenn Surgeloose, Emmanuel Vanluchene en Dieter Dekoninck slaat het Belgische zwemmen een pagina om. Ook François Heersbrandt en Basten Caerts moesten geblesseerd afhaken voor Brugge.

Pieter Timmers tekent onverwacht wel present in Brugge. Normaal gezien zette de zilveren medaille-winnaar in Rio een punt achter zijn seizoen na de Wereldbekermanche in Hong Kong, maar Timmers verlengde zijn seizoen nog even en zwemt in Brugge voor het eerst sinds de Spelen op Belgisch grondgebied. Hij zal er duelleren met Jasper Aerents op de 50m, 100m en 200m vrije slag. Op die laatste afstand komt ook Louis Croenen in actie, die verder ook de 100m en 200m vlinderslag en de 200m wisselslag zwemt.

Bij de vrouwen blonk vorig jaar Fanny Lecluyse uit op het BK in Gent. Ze verbrak toen alle nationale records in de schoolslag vooraleer de Europese titel op de 200m schoolslag te pakken in het Israëlische Netanya. De Moeskroense zwemt in Brugge de 100m en 200m schoolslag, de 100m, 200m en 400m wisselslag en de 50m vrije slag.

Naar goede gewoonte stapelt ook Kimberly Buys de afstanden op. Zij zwemt de 50m en 100m vrije slag, de 50m en 100m vlinderslag, de 50m rugslag en de 100m wisselslag. Veel wordt verwacht in Brugge van jonge talenten Lotte Goris en Jade Smits. Goris pakte vorig jaar als 15-jarige al drie titels (100m en 200m vrije slag en 400m wisselslag). Jade Smits, nog een jaar jonger, veroverde in Gent ook al de nationale titels op de 50m en 100m rugslag.

(Belga)

In de videoreeks 'De Spelen Van Stijn' dagen KW en gastreporter Stijn Dejonckheere de West-Vlaamse olympiërs uit tot een origineel duel. Volg de videoreeks op www.kw.be/despelenvanstijn

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!