Vierdeklassers en eersteprovincialers in voetbaldebat

© VDB
Redactie KW

In Boezinge zaten zeven van de negen bevorderingsclubs om tafel. In Wevelgem was het op de bijeenkomst van de eersteprovincialers een eerder magere opkomst. Slechts vijf van de 15 clubs – VG Oostende gaf ondertussen forfait – daagden op. Niettemin leverde het toch vaak spitante uitspraken op.

In eerste provinciale is het duidelijk dat de titelstrijd tussen Knokke en De Ruiter zal gaan. Het verdwijnen van VG Oostende vindt men uiteraard jammer, temeer de problemen zich al langer leken aan te kondigen. Over de publieke opkomst wist Erik Lamsens van KSV De Ruiter met een kwinkslag het volgende te zeggen : “Men zou elke inwoner van De Ruiter, die niet naar het voetbal komt kijken, een GAS-boete moeten geven.”

Ook in vierde klasse kijkt men met afgrijzen aan tegen de concurrentie die hen wordt aangedaan door het voetbal in de Jupiler Pro League. Waarom toppers programmeren op zondagmiddag als wij spelen,” vraagt Dirk Azou, trainer van FC Gullegem zich af. Dat Gullegem gaat fier op kop, op acht en negen punten gevolgd door Winkel Sport en KVK Westhoek. Die twee ploegen willen zeker de eindronde. Al durft Joost Malfait, trainer van OMS Ingelmunster, nog geen uitspraken over de titel te doen. “Ik heb er ervaring mee om een straat voorsprong te hebben en die nog uit handen te geven. Eens je begint te verliezen kan het snel gaan.”

Niettemin vond het gezelschap FC Gullegem het beste collectief in de reeks. Men hoopt ook dat Sassport Boezinge en Rac. Waregem zich zullen redden. Al lijkt die laatste club straks met bestuurlijke problemen te zullen kampen nu de beheerraad aankondigde na dit seizoen op te stappen.

(WVS)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier