Vier West-Vlaamse wielertalenten worden prof

Redactie KW

Het profpeloton is volgend seizoen al zeker vier West-Vlamingen rijker. Jelle Wallays ondertekende een profcontract bij Topsport Vlaanderen-Mercator en donderdagmorgen werd bekendgemaakt dat ook Pannenaar Sven Jodts de overstap maakt naar dezelfde ploeg. Ook Omega Pharma-Lotto versterkt zich met West-Vlaams bloed, daar krijgen Sven Vandousselaere uit Waardamme en Jens Debusschere uit Dadizele een profcontract…

Sven Vandousselaere

Sven Vandousselaere (°29/08/1988) reed in de jeugdcategorieën van overwinning naar overwinning en is momenteel vierdejaarsbelofte. Hij werkt dit jaar een superregelmatig seizoen af, met o.m. ritwinst in de internationale Tour de Normandie. Verder werd hij dit seizoen ook nog o.a. 3de in de Ronde van Vlaanderen, 4de in de Vlaamse Pijl, 6de Brussel-Opwijk, 7de Deinze-Ieper en een hele reeks top10 noteringen in internationale rittenwedstrijden. Sven komt over van Jong Vlaanderen – Bauknecht.

Jens Debusschere

Jens Debusschere (°28/08/1989) is op één dag, na nog één jaar jonger dan Vandousselaere en was bij de jeugd eveneens een veelwinnaar. Zijn seizoen 2010 is tot op heden schitterend te noemen, met o.a. ritwinst in de Triptique Ardennais, 2de plaatsen in Parijs-Roubaix Espoirs & de Vlaamse Pijl, 3de Deinze-Ieper, 6de Triptique des Monts & Chateaux, enz… Jens werkte zijn drie beloftenjaren af bij PWS-Eijssen.

EK

Vandousselaere en Debusschere zijn ook opgenomen in de Belgische selectie voor het Europees kampioenschap van 18 juli in het Turkse Ankara, net als Jelle Wallays. De Stadenaar heeft een contract in de wacht gesleept bij Topsport-Vlaanderen-Mercator. Hij reed in zijn jeugd bij Jonge Renners Roeselare, en daarna voor Beveren 2000. Hij won dit seizoen al Gent-Staden, en de GP Claude Criquielion.

Ook Sven Jodts en Jarl Salomein werden geselecteerd voor het Europees Kampioenschap. Thomas Chamon en Guillaume Van Keirsbulck zijn reserve. Bij de juniores zijn Martijn Degreve en Dieter Bouvry reserve.

Meer over deze nieuwe profs in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 11 juni en vrijdag 18 juni 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier