VIDEO Knack Roeselare en Club Brugge zijn alweer mee met de nieuwste internethype

08/11/16 om 08:24 - Bijgewerkt om 09:59

Zij lanceerden maandag een zogenaamde 'Mannequin Challenge'-video.

Om de zoveel tijd duikt er op het internet een hype op waarbij doorgaans ludieke of absurde filmpjes plots viraal gaan en in een mum van tijd over de hele wereld gemaakt worden. We herinneren ons nog het fenomeen van de flash mob, dat nog altijd hier en der gebruikt wordt, maar ook de 'ice bucket challenge', de Harlem Shake en 'planking'.

Nu is er een nieuwtje opgedoken, de 'Mannequin Challenge'. Daarin beweegt de camera langs een groep mensen (hoe groter hoe liever) die stokstijf staan in een bepaalde pose, als waren het mannequins. Knack Roeselare en Club Brugge, twee West-Vlaamse topsportclubs die doorgaans snel 'mee' zijn, lanceerden deze week al meteen hun eigen versie van de #mannequinchallenge.

Bij volleyteam Knack Roeselare zweeft de camera van de Sons of Gravity door de kleedkamer, bij Club Brugge kozen ze voor een retro approach met truitjes van toen en bolhoedstafleden.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!