VGO wil voetballen op de Schorre in Oostende

Redactie KW

Het bestuur van VG Oostende heeft de boeken neergelegd en sindsdien leven trainers, jeugdspelers en ouders in onzekerheid. Omdat er te weinig informatie gegeven wordt omtrent de toekomst van de jeugdwerking organiseerde Hilde Rosseel, jeugdtrainster van VG Oostende, zaterdagmorgen een stil protest op jeugdcentrum De Schorre.

Een vijftigtal jeugdtrainers, afgevaardigden en ouders waren aanwezig. Niemand van het VGO-bestuur was aanwezig. Sportschepen Arne Deblauwe kon alleen maar bevestigen dat er nog overleg gepleegd moet worden met het clubbestuur, de vereffenaars en de Belgische voetbalbond. Dat zou komende week gebeuren. Daarna zal beslist worden op welke manier de VGO-jeugd verder actief zou kunnen blijven.

Er wordt gedacht aan de oprichting van een nieuwe vzw, maar ook dat is niet eenvoudig. De ouders en trainers willen vooral op De Schorre blijven omdat ze vinden dat ze bij de andere Oostendse voetbalclubs minder welkom zijn en op termijn toch door de mand zullen vallen.

Jean-Marie Dedeckere kwam luisteren naar de grieven van de actievoerders. Hij heeft beloofd het dossier op te volgen en eventueel wanbeleid van de clubwerking, meer dan 600.000 euro schulden, aan de kaak te stellen.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier