Verzorger Bart Brackez: “Thor Hushovd wil naar Fly V”

Redactie KW

Kersvers wereldkampioen Thor Hushovd tekende nog voor zijn wereldtitel een contract bij Garmin-Transitions, maar probeert er alles aan te doen om volgend seizoen toch voor een andere ploeg te rijden. Dat zegt zijn West-Vlaamse verzorger Bart Brackez.

„Thor probeert nog onder zijn contract uit te geraken”, zegt Bart Brackez, mentor en coach van Hushovd, deze week in Krant van West-Vlaanderen. “De dag voor het WK heeft hij nog een intervaltraining afgewerkt omdat hij anders zware benen zou hebben op het WK. In het begin van die training fietste Chris White, de baas van de Australische ploeg Fly V (waar onder andere Robbie McEwen volgend jaar aan de slag gaat, red.), mee. Hij deed Thor een voorstel. Het geld ligt klaar om Thor over te kopen.”

Mee naar Australië op vraag van Thor

Cervéloverzorger Bart Brackez vloog op vraag van kopman Thor Hushovd voor het WK over naar Australië. „Ik was zijn verzorger, maar door problemen met mijn hand ben nu meer zijn trainer en mentor. Een maand voor het WK was ik al op Thor aan het inpraten. Op mijn aanraden reed Thor de Ronde van Spanje in de aanloop naar het WK. Wat niemand weet, is dat Thor er eens 30 kilometer en eens 40 kilometer bijtrainde om de WK-afstand in de benen te krijgen”, vertelt de Kortemarknaar.

(KDG)

Uit Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 8 oktober 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier