Vertrekkende Franck Berrier beslist knotsgek spektakelstuk in het voordeel van Zulte Waregem

© BELGA
Redactie KW

De thuisploeg scoorde het beslissende doelpunt net als vorige donderdag tegen Apoel Nicosia helemaal in het slot van de wedstrijd. Met dank aan Franck Berrier, die vooraf liet weten aan zijn laatste wedstrijd in het Regenboogstadion te beginnen…

Nog geen 48 uur na de terugkeer uit Cyprus vatte Zulte Waregem de topper ijzersterk aan. Het domineerde het openingskwartier volledig en dat resulteerde in kansjes voor Habib Habibou, Jens Naessens en Karel D’Haene, maar hun pogingen gingen naast of over. Anderlecht antwoordde na balverlies op het middenveld met een vlijmscherpe counter waarbij Luka Milivojevic Sacha Kljestan bediende. De Amerikaan schoof beheerst de 0-1 binnen. IJskoude douche voor Zulte Waregem na 18 minuten spelen.

Conté en Hazard zorgen voor 1-1

Maar snel vond Essevee zijn vlotte samenspel van de openingsfase terug. Een schot van Naessens en een vrijschop van Thorgan Hazard gingen nog naast, maar diezelfde Hazard poeierde kort na het halfuur na knap voorbereidend werk van Ibrahima Conté de 1-1 tegen de touwen. Luttele minuten later strafte Kljestan weer bijna balverlies van de thuisploeg af.

Bij Anderlecht verving nieuwkomer Aleksandar Mitrovic na de pauze Massimo Bruno en de Serviër liet zich meteen opmerken met een schot over het doel van Sammy Bossut. Aan de overkant zette Habibou zich door in het strafschopgebied. Net toen hij Bram Nuytinck had uitgeschakeld werd hij tegen de grond gemoffeld door Cheikhou Kouyaté. Strafschop voor Essevee en een wat strenge rode kaart voor de Afrikaan. Hazard nam plaats achter de bal, maar besloot zwak op Proto. Dat was maar uitstel van executie voor paars-wit, want even later kopte Olafur Skulason toch de 2-1 tegen de touwen.

Geen 3-1 maar 2-2

Even duwde Essevee door voor de 3-1, maar het was Anderlecht dat zich via Matias Suarez en alweer tegen de gang van het spel in op gelijke hoogte hees: 2-2. Amper een uur ver waren we toen, maar Zulte Waregem begon dan toch (een beetje) de benen te gevoelen. Op de koop toe werd het ook tot tien man herleid na een elleboogstoot van Skulason.

Toch klom de thuisploeg weer op voorsprong met een perfect gerichte kopbal van verdediger Karel D’Haene. Mitrovic probeerde hetzelfde bij Anderlecht, maar zijn kopbal ging net naast. Maar ook nu was Anderlecht nog niet verslagen: Demy De Zeeuw zette erg knap de 3-3 op het bord. Met een knal op de lat van Kljestan stond het bijna 3-4. Het winnende doelpunt kon vanaf dan echt aan elke kant vallen. Ook Olivier Deschacht mocht bij de bezoekers nog vervroegd naar de douche na zijn tweede gele kaart. De vrijschop die daar op volgde – we zaten toen al in de extra tijd – werd zowaar binnen gekopt door de ingevallen Franck Berrier. Die gaf zondagnamiddag op Twitter te kennen dat dit zijn laatste duel was voor Essevee, maar mag hij nog uit Zulte Waregem vertrekken?

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier