Zondag stonden de twee toppers tegenover elkaar. VK Dadizele, pas via de eindronde gepromoveerd, stond verrassend eerste. Lauwe, vooraf de gedoodverfde titelfavoriet, lag drie punten achterop.

White Star had zich na de trainerswissel met zes overwinningen op rij wel goed herpakt. Op Lauwe, en dat was al een hele tijd geleden, heerste de sfeer van de grote dagen. Sommige supporters hadden hun toeters en bellen weer bovengehaald, zorgden voor sfeer en ambiance.

De 400 opgedaagde toeschouwers zagen een uitstekende eerste helft. Propagandavoetbal voor derde provinciale. De studieronde werd overgeslagen, Lauwe trok meteen ten aanval. De thuisploeg dwong de eerste hoekschoppen af, maar aan de overkant moest doelman Degrande attent reageren op een doorbraak van Vandevelde. Bij Lauwe zorgde de oprukkende Klaas Hellebaut voor menig warm standje in het bezoekend doelgebied. Na 20 minuten opende Cottenier de score, toen de Dadizeelse defensie zich nogal simpel in de luren liet leggen. Vier minuten later, via Vandevelde, zorgden de leiders voor een antwoord. Lauwe reageerde meteen opnieuw langs Cottenier. Vier minuten later stond het 3-1 toen diezelfde Cottenier Couckuyt bediende en die doelman Vuylsteke te grazen nam.

Na de rust moesten beide ploegen aanvankelijk even bekomen van de inspanningen. Beide ploegen hadden veel brandstof verbruikt en lasten een rustperiode in. Tot Cottenier opnieuw zijn duivels ontbond. Halfweg de tweede helft sloeg hij met zijn derde van de namiddag de leiders helemaal murw. De Lauwse topscorer kreeg er niet genoeg, dikte een minuut later aan tot 5-1. Tien minuten voor tijd legde Quartier de eindcijfers vast. Lauwe komt naast Dadizele op de eerste plaats en bezorgde de blauw-witten een mentale opdoffer.

DOELPUNTEN: 20′ Cottenier 1-0, 24′ Vandevelde 1-1, 29′ Cottenier 2-1, 33′ Couckuyt 3-1, 70′ en 71′ Cottenier 4-1 en 5-1, 80′ Quartier 6-1.