Redactie KW

Menen bekert verder na een sfeervolle derby.

In een lekker volgelopen Markse sporthal trok Prefaxis in het West-Vlaams bekerduel aan het langste eind. Het werd 0-3 met als setstanden 20-25, 19-25 en 15-25 . In de kwartfinale wacht een topaffiche in eigen zaal tegen Noliko Maaseik.

Vele spelers van Marke-Webis zagen dit bekertreffen tegen ploeg in vorm Prefaxis Menen als hun match van het jaar. Al heerste de vraag of de verrassende en pijnlijke thuisnederlaag een dag voordien tegen Achel in competitieverband niet al te veel sporen zou achterlaten bij de thuisploeg. Bij Menen leven ze nog steeds op een wolk na de al even verrassende 8 op 12 in de Liga A. Al zijn de blessureproblemen gebleven, zelfs verslechterd. Nu sukkelt de Nederlandse aanwinst Martinez Gion met de knie. Radovic, Cosemans en Cox zijn nog steeds niet inzetbaar.

Geen Marks mirakel

Het eerste punt van Dewyspelaere zette de keet meteen in lichterlaaie. Een ervaren Menen liet zich daardoor niet intimideren en liep 2-5 uit. Marke-Webis bleef via Vandecaveye aanklampen (8-10 en 15-19). De Menenaanvallers drukten daarna weer door.

Menen liet de tegenstander niet lang in de illusie dat het in de tweede set zou kunnen gelijkstellen. Balduyck (in eerste set al scorend aan 80%) plaatste de zespuntenkloof technisch verfijnd op het scorebord. Marke-Webis deed er alles aan om een verdere afstraffing te voorkomen. Vandecaveye eerst via de service, Dewyspelaere blokte nadien weer een sprankeltje hoop bijeen (7-11). De thuisploeg moest op de toppen van de tenen spelen om tot scoren te komen. Elk punt werd dan uitgebreid gevierd. Zo ook de 18-23 na de langste rally van de set.

Een Marks mirakel in de derde beurt dan maar? De hoop bleef alvast tot 5-4. Wanneer Louati echter weer ging toveren, kon Marke-Webis niet meer volgen. Na zijn pegel van aan de servicelijn was hij nog lucide genoeg om spectaculair af te werken ook (5-8). Delanghe viseerde nog eens de Markse receptie (10-16) die zich al lang bij de nederlaag hadden neergelegd. Een namiddag in een topsfeer met het West-Vlaams volleybal als grootste winnaar.

In de volgende ronde komt Noliko Maaseik naar de hel van Menen.

(Maxime Petit – Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier