© VDB
Redactie KW

17-jarige beslist topper in derde nationale, Oostkamp wordt alleen leider.

De Valkaart was helemaal volgelopen voor een derby die veelbelovend begon, maar snel aan spanning verloor. De thuisploeg leek een comfortabele voorsprong in het laatste quarter nog te grabbel te gooien, maar toen moest het moment van Simon Buysse nog komen.

Oostkamp nam een spetterende start met bommen van Veldeman en Sercu. Alleen Velghe (13 van de 19 punten in het eerste quarter) was in staat om enig weerwerk te bieden. Vandenberghe had meer verzet in gedachten maar Sercu bleef zijn team perfect dirigeren.

Het gestalte-overwicht van de thuisploeg onder de borden werd alsmaar groter, zodat Scheirs en co zowat elke rebound plukten en tweede en derde scorekansen maximaal benutten. Bovendien bleek de Wevelgemse bank niet in staat om voor de nodige rotaties te zorgen en stond Velghe er te vaak alleen voor.

Zinderend slot

Toen het verschil na een half uur toch onder de tien punten slonk (63-59), zette het thuispubliek zich luidkeels achter de eigen ploeg. Het dak ging er helemaal af toen Simon Buysse, amper 17 jaar oud, eerst drie vrijworpen omzette en meteen daarna drie keer kon scoren met een driepunter. Het verschil bedroeg in geen tijd 20 punten. De jongste van het terrein bevestigde daarmee het vertrouwen van coach Minne: “Simon was na enkele eerdere fouten wat gefrustreerd, maar ik pepte hem op en liet hem, ondanks vier persoonlijke fouten, aan het slotquarter beginnen. Het siert hem dat hij zijn verdedigend werk perfect bleef uitvoeren en het ploegbelang bovenop stelde. Een pak van mijn hart, deze overwinning. Al het scoutingwerk en al die video-analyses werpen hun vruchten af.”

Quarterstanden: 30-19/44-34/63-57/93-73.

Speelden voor Oostkamp: SERCU 5, BUYSSE 22, VELDEMAN 7, BERQUIN 11, SCHEIRS 19, Major 11, De Meulemeester 9, Maelegheer 9.

Speelden voor Wevelgem: VANDENBERGHE 17, VAN DE KEERE 12, VERBORGT 6, VELGHE 24, BYTTEBIER 6, Lautrie 6, Verbauwhede, Vanbecelaere, Hanssens 2.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier