De belangen voor dit streektreffen tussen SV Rumbeke en KSK Oostnieuwkerke waren bijzonder groot. De thuisploeg had er alle baat bij om te winnen wil het straks overleven in eerste provinciale, Oostnieuwkerke om zijn eindrondekansen gaaf te houden.

De thuisploeg nam onmiddellijk het initiatief en geraakte aan kansen via Vandendriessche en Da Silva maar Vroman bleef telkens overeind. Het was echter wachten tot net voor het halfuur toen topschutter Vandendriessche door de bezoekende buitenspelval glipte en laag in de linkerhoek scoorde. Net voor de rust verdubbelde Essevee de score met een discutabel doelpunt. Matthias Piceu kopte een voorzet op doel, Vroman sloeg die – al dan niet over de doellijn – terug op het veld, maar de ref valideerde het doelpunt. Rust 2-0.

VERSLAG

© VDB

Onmiddellijk na de rust kwam Oostnieuwkerke aan de aansluitingstreffer via Jens Baekelandt en dit bracht veel spanning in de wedstrijd. De bezoekers trokken nu voluit ten aanval terwijl Rumbeke duidelijk op de counter loerde. Het kreeg enkele kansen via Tyvaert en Desmet maar de Rumbeke-goalie Harm Compernolle bleef overeind. Uiteindelijk mocht KSKO nog een kaars branden dat het met elf man eindigde want iedereen verwachtte halfweg de tweede helft een rode kaart voor Björn Vroman, die de Rumbeekse topschutter Vandendriessche buiten zijn grote rechthoek onderuit haalde.

Het was dus een leuke en aangename derby om te volgen, waarbij Rumbeke natuurlijk een gouden zaak deed in het opzicht van het behoud. Oostnieuwkerke zal zich door het verlies nog moeten reppen om straks in de top vijf en de eindronde te geraken.