Redactie KW

Zaterdagavond stond de topper op het programma tussen de krachtbaldames van Sint-Michiels en Sporting Brugge.

In de namiddag had de scheidsrechter nog het terrein afgekeurd zodat het afwachten was tot een halfuur voor de wedstrijd. Met man en macht werd gewerkt om het terrein toch speelkaar te krijgen. Terreinverantwoordelijke Franky De Mey was toen ook een tevreden man toen scheidsrechter Lies Defreyne besloot dat er kon gespeeld worden.

Beide teams startten gespannen aan de wedstrijd. De leider had vorige week immers haar eerste punten verloren na een nederlaag met een B-ploeg. Aanvalsleider Stefanie Cool ontbrak maar werd vervangen door haar zus Sofie. Bij Sporting Brugge ontbrak dan weer militair Annelien Timperman die voor enkele maanden op zee is. Ook kennen de spelers elkaar door en door. Bij Sint-Michiels spelen immers Marieke Laperre en Fien Van Parys. Marieke leerde het krachtbalspel kennen in Sporting Brugge maar doorliep de jeugdreeksen van Sint-Michiels. Fien heeft dan weer drie jaar bij Sporting gespeeld en koos ervoor om dit jaar de overstap naar Sint-Michiels te maken. Bij Sporting maakte Annelies Van Hollebeke de omgekeerde beweging: na een succesvol avontuur van drie seizoenen Sint-Michiels, speelt ze nu opnieuw zes jaar bij Sporting Brugge.

Na een studieronde van een vijftal minuten bleven de teams aan elkaar gewaagd. Sint-Michiels koos met Marieke Laperre, Jasmien Vandenbruane en Sofie Cool voor drie werpers. Aan de overzijde kwam het aanvallend geweld van Annelies Van Hollebeke en Lindsay Boudt, die twee worpen voor haar rekening nam. Bij een 6-6 score werd een eerste Sportingaanval afgeblokt, waardoor Sint-Michiels plots twee punten bonus had. Het kloofje bleef op het bord zodat er gerust werd bij een 16-13 score.

VERSLAG


In de tweede helft nam Marieke Laperre haar ploegmaats op sleeptouw en na een verre worp kon Fien Van Parys op rugworp scoren, waardoor de kloof tot tien punten uitgediept werd. De ervaren Nathalie Lavalleye en Lindsay Boudt probeerden nog met rugworpen het tij te keren, maar uiteindelijk won Sint-Michiels verdiend met 35-18. Zo verliest Sporting Brugge haar tweede plaats aan Opstal en lijkt Sint-Michiels op weg naar de titel én de promotie naar de hoogste afdeling. Het heeft nu immers nog altijd vier punten voorsprong op Opstal.

(JV – foto’s JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier