VERSLAG van SW Harelbeke – KVK Westhoek

© Bart

In vierde klasse stond de topper tussen Harelbeke en Westhoek op het programma.

De beste start kwam van Harelbeke, dat meteen een unieke kans kreeg om de score te openen. Van De Wouwer kopte op de paal en in de herneming redde de Ieperse defensie tweemaal. De thuisploeg kreeg een tweede goede kans via Van De Wouwer na balrecuperatie van Delannoy. Van De Wouwer schoot rakelings naast. Kort voor het halfuur was er een gevaarlijke voorzet van Mayele, maar daar wist uitblinker Carron wel raad mee. Een individuele poging van Vanhaecke ging over en naast. Harelbeke probeerde gevaar te creëren vanuit stilstaande fasen maar dat lukte niet echt. De bezoekende doelman heerste immers in de lucht. Westhoek ving Harelbeke overigens perfect op. Kort voor de rust floot de scheidsrechter een strafschop na handsspel van Claeys. Wittesaele trapte de penalty feilloos in het dak van het doel.

Kort na de rust verzuimde de Harelbeekse defensie om de bal weg te werken en daar profiteerde Delneste van. Westhoek begon de tweede helft dus met twee doelpunten voorsprong. Bijna stond het 0-3 toen Robaeys na combinatie met Delneste onbeheerst over mikte. Harelbeke in de problemen, zo leek het en na balverlies schoot Syx over. Harelbeke trok dan toch massaal in de aanval en zo beging Van Fleteren een fout op Delannoy. Van Fleteren werd ook uitgesloten na een reactie (70′). Claeys trapte de penalty in het midden van het doel, waar Carron met een reflex redde. Op een counter was Syx, alleen voor doel, nog dicht bij een doelpunt. Dat viel er uiteindelijk nog voor Harelbeke met een kopbal van Descheemaecker. In de slotfase trapte Vanhaecke heel hard naar doel, maar opnieuw was Carron de redder in nood. Na Sint-Niklaas klopt KVK Westhoek nu ook een andere titelkandidaat.

DOELPUNTEN: 41′ Wittesaele (str.) 0-1, 48′ Delneste 0-2, 85′ Descheemaecker 1-2.

HARELBEKE: Merlier, Mayele, Claeys, Vlieghe (76′ Notebaert), Noppe, Delannoy, Vanhaecke, Doornaert, Billiet (46′ Dejonghe), Vanneste (60′ Descheemaecker), Van De Wouwer.

WESTHOEK: Carron, Euvrard, Porteman, Van Fleteren, Syx (90′ Derrag), Wille, Winnock, Delneste (62′ Diallo), Blancke, Wittesaele (72′ Lebsir), Robaeys.